MUP ispituje optužbe Darka Šarića

Radiosarajevo.ba
MUP ispituje optužbe Darka Šarića

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, na osnovu zahtjeva tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, formiralo Radnu grupu za utvrđivanje osnovanosti tvrdnji koje je okrivljeni Darko Šarić iznio tokom procesa koji se protiv njega vodi pred Posebnim odjeljenjem Višeg suda u Beogradu.

Prvooptuženi u postupku za prodaju velikih količina droge iz Južne Amerike u zemljama Evrope i za pranje novca u Srbiji Darko Šarić je u nastavku sudskog postupka juče izjavio da je "general Papaja" zapravo načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Rodoljub Milović i da mu je on sve namestio.

Šarić je povezao visokog policijskog službenika Srbije sa organiziranim kriminalom, rekavši da mu je on sve namjestio i da "tri mjseca od kako je ovdje (u pritvoru)š nije doššao da me ispita, da vidi kako sam ja to hteo da ubijem bivššeg predsednika Borisa Tadića, kako sam ugrozio držžavnu bezbednost i sve ono ššto se o meni pisalo", rekao je ŠŠarić.

Šarić, koji se sa još 35 optuženih tereti za prodaju 5,7 tona kokaina, rekao je i da je Milović prijetio njegovim advokatima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije