CG / Monstruozno: Pas živ svezan i utopljen u more kao mamac krivolovcima na hobotnice

24. 12. 2017. u 20:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 121

Na društvenim mrežama danas su pojavile fotografije iz crnogorskog Tivta, na kojima se vidi pas koji je svezan i živ bačen u more, kako bi krivolovcima poslužio kao mamac za hobotnice.

Podgorički portal CdM izvještava da je ovaj monstruozni čin naišao na osudu brojnih, pa i NVO Prijatelji životinja Podgorica. Iz ovog udruženja kažu da je ovo samo jedan od pokazatelja da u Crnoj Gori svako može da ubija životinje na najmonstruozniji način, a da za takvo djelo prođe nekažnjeno ili eventualno sa uslovnom kaznom.

"Naša organizacija kao glavnog krivca za sve češće ovakve slučajeve vidi nadležne državne institucije, prije svih Osnovno državno tužilaštvo, koje i pored brojnih naših apela ne podiže optužnice protiv počinilaca, a vrlo često i sakriva ključne dokaze pribavljene u istragama", ističu iz ove organizacije.

Oni su apelovali na sve državne institucije da pod hitno otkriju počinioca ovog krivičnog djela, te da ga izvedu pred lice pravde i najstrože kazne.

"Nadamo se i želimo da vjerujemo da će ovaj slučaj biti presedan u radu crnogorskih pravosudnih organa, te da će počinilac u najkraćem roku biti pronađen i najstrože kažnjen. Napominjemo da slike najsurovijih ubistava i mučenja životinja iz Crne Gore putem medija i društvenih mreža odlaze u svijet, te da na taj način šaljemo poruku da smo društvo koje nije doraslo vremenu u kom živimo", navode iz NVO Prijatelji životinja.

NEMA KOMENTARA