Monstrum za ubistvo na Marjanu dobio samo 15 godina!

Radiosarajevo.ba
Monstrum za ubistvo na Marjanu dobio samo 15 godina!

Sudsko vijeće u Hrvatskoj, pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića, je u četvrtak u 13 sati Edija Mišića (32) nepravomoćno osudilo na 15 godina zatvora.

Mišić je osuđen za ubistvo Meksikanke Selene Macedo u avgustu prošle godine. Suci su ga proglasili krivim za obično ubistvo pa nije dobio maksimalnu kaznu zatvora... 

Motiv ubistva još nije poznat, no odvjetništvo smatra da je povod bio seksualne naravi. Psihijatrijsko vještačenje mu je ustanovilo asocijalno-disocijalni poremećaj, narcisoidnu prirodu i sklonost sadizmu.

U završnim riječima, javlja 24sata.hr, državna odvjetnica Julijana Stipišić opet je ponovila kako traži maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina jer je Edi počinio teško ubistvo na osobito okrutan i podmukao način: Odvjetništvo smatra da je Selena cijelo vrijeme trpila veliki strah. 

Odvjetnik odbrane Frane Gorjanc drži da njegov štićenik nije počinio zločin na način kako navodi optužnica. Smatra da su ciste pronađene na Edijevom mozgu u kombinaciji s vrućinom i iscrpljenošću mogle uzrokovati epileptički napadaj. Posljedica toga je moguća amnezija i nekontroliranje postupaka zbog kojih bi Edija trebalo osloboditi.

Podsjećanja radi, Edi Mišić je Meksikanku Selenu Macedo ubio prošlog ljeta. Vezao je ljepljivom vrpcom i kuhinjskim joj nožem gotovo odrubio glavu. Selenu su pronašli zakopanu na Marjanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije