Molitelji ogradili dio Trga bana Jelačića samo za muškarce: Kontraprotestanti - 'Patrijarhat ubija'

5
Radiosarajevo.ba
Molitelji ogradili dio Trga bana Jelačića samo za muškarce: Kontraprotestanti - 'Patrijarhat ubija'
FOTO: 24sata.hr / Kontraprotestanti u Zagrebu

Priprema se jos jedna molitvena subota na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, kontraprotestanti već su tu, leže na podu s transparentima na kojima piše "Naša tijela, naš izbor", "Patrijarhat ubija".

Poručili su da nisu ni iz kakve organizacije, već da su se organizirali individualno. Molitelja je, s druge strane, zasad dvadesetak, pozivaju na što skoriji početak molitve.

"Klerofašisti, pustite nas na miru", piše na jednom od transparenata. Na Trgu su i jake policijske snage.

Teška saobraćajna nesreća u Mostaru, povrijeđene najmanje dvije osobe

Teška saobraćajna nesreća u Mostaru, povrijeđene najmanje dvije osobe

Svi koji nisu iz "moliteljskog kruga" su zamoljeni da izađu van njihove molitvene ograde. Na pitanje zašto građani koji ne mole ne mogu biti unutra, rekli su nam da su oni prostor rezervisali za molitvu.

Na konstatciju kako je to javni prostor, jedna nam je žena, koja drži molitvenu ogradu, rekla da samo muškarci mole unutra, da "tamo nije za žene". Ona moli, kaže, držeći ogradu. Imaju redare koji kažu da se može ući i moliti.

Kontraprotestanti u Zagrebu

Molitveni redari ne daju unutra, kažu imate javnog prostora koliko hoćete na drugom mjestu. Kažu kako je ovo sad njihovo, rezervirano za molitvu, a mi ostali možemo biti van kruga, gdje stoje njihove žene.

"Imamo goste, nemojte se na njih obazirati niti ih dirati, možete za njih moliti", riječi su s kojima je krenula molitva u 8.30 sati. Molitelja je stotinjak.

Molitelji bi danas trebali se moliti za domovinu, muškarce, život u predbračnoj čistoći, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.

Osim u Zagrebu, molitelji će se okupiti i u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, te u Vinkovcima, Virovitici i Zadru, piše 24sata.

Kontraprotestanti u Zagrebu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije