Mladić naručio oružje na webu: Planirao pokolj vršnjaka jer su mu se rugali

1
Radiosarajevo.ba
Mladić naručio oružje na webu: Planirao pokolj vršnjaka jer su mu se rugali
24ur.com / ...

20-godišnjak iz okolice Kranja pritvoren je pod sumnjom da je iz osvete planirao napad oružjem koje je naručio iz SAD-a preko "dark neta", a trebalo mu je na njegovu adresu doći u paketu skrivenom u mikrovalnoj pećnici, potvrdila je slovenska policija.

Policija je u obavijesti za javnost navela da je u tom slučaju, suradnjom slovenskih i američkih sigurnosnih organa, spriječena realizacija “planiranih ubojstava oružjem”, ne otkrivajući detalje.

Oružje je u SAD-u zaplijenila Američka služba za domovinsku sigurnost, čime je spriječen potencijalni streljački pohod u Sloveniji, potvrdila je popodne na telekonferenciji za novinare Policijska uprava Kranj.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenika, policija je navela da se radi o osobi koja do sada nije bila ni u kaznenom ni prekršajnom postupku. Zbog interesa daljnje istrage nije željela potvrditi ni navode medija da se radi o punoljetnoj osobi iz okolice Kranja, srednjoškolcu s problemima u školi, nakon špekulacija u tisku da je ta osoba pripremala “streljački pohod” sličan onima koji se često događaju u SAD-u. Za sada nema indicija da je u navodnom planiranju oružanog napada sudjelovalo više osoba.

Američka služba za domovinsku sigurnost otkrila je u paketu koji je bio upućen u Sloveniju pištolj Glock te automatsko ofenzivno oružje Remington s pripadajućim vrstama streljiva te o tome obavijestila slovenske organe sigurnosti, koji su zatim reagirali. Sve se odvijalo u travnju ove godine, navedeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Kranj.

Planirao pokolj vršnjaka jer su mu se rugali

Kako javlja 24ur, osumnjičeni je planirao pokolj u više javnih ustanova.

Imao je tačan popis lokacija i imena osoba koje je htio ubiti. Motiv je, kako pišu slovenski mediji, bila osveta. Planirao je ubiti više kolega s kojima je išao u osnovnu školu, kao i više zaposlenika škole jer su mu se rugali i ismijavali ga.

Svi s liste su sad pod policijskom zaštitom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije