Užas / Užas na na otoku kod Zadra: Silovane dvije Nijemice (19)

15. 10. 2021. u 13:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kantonalno državno tužilaštvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred kantonalnim sudom u Zadru dvije optužnice za silovanje, jednu protiv hrvatskog državljanina (1994.), a drugu protiv 29-godišnjeg državljanina Luksemburga.

Okrivljenog 27-godišnjaka iz Zagreba tereti se da je 15. augusta, između četiri i pet sati ujutro, na području između plaže Zrće i Novalje, silovao 19-godišnju djevojku iz Njemačke, piše Zadarski.hr

Djevojka je silovanje prijavila policiji oko 10 sati ujutro, a zadobila je i lakše tjelesne povrede.

Policija je privela osumnjičenika i nakon ispitivanja pustila na slobodu uz mjere opreza, odnosno zabranu približavanja oštećenici na 100 metara te zabrane komuniciranja s njom. Kod osumnjičenika nije bilo pronađeno tragova opijata ni alkohola.

Drugo silovanje, za koje je Kantonalno državno tužilaštvo u Zadru optužili 29-godišnjaka iz Luksemburga, dogodilo se tri dana kasnije, 18. augusta, u Novalji, između 5 i 6.30 sati ujutro. Oštećenica je također bila 19-godišnja turistkinja iz Njemačke, ali nije riječ o istoj osobi koja je tri dana ranije prijavila silovanje.

Policija je privela osumnjičenog muškarca i ispitala ga, a nakon toga je pušten na slobodu bez posebnih mjera opreza.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA