Mještani Malče u strahu: Kuće zaključane, policija provjerava i žene

Radiosarajevo.ba
Mještani Malče u strahu: Kuće zaključane, policija provjerava i žene
Screenshot / Potraga za Malčanskim berberinom

Blago je reći da su mještani Malče uplašeni i da tamo vlada panika. Mnogi pretpostavljaju da se baš u svom selu krije Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin, koji je 20. decembra oteo Moniku Karimanović (12).

Na terenu je 300 pripadnika policije, Vojska se povukla kada je Monika pronađena, ali, kako su rekli mještani Malče, Orehovca, Glogovca, Miljkovca, na svakih 100 metara stoje policijski punktovi.

Ima mnogo policajaca u civilu koji provjeravaju svakoga ko prođe pored punkta. Interesantno je to da se provjeravaju i žene jer policija smatra da bi se Berberin čak mogao prerušiti u ženu.

Policija provjerava svaku rupu, svaki zabačeni kutak, sve što bi moglo biti sumnjivo. Mještani Malče uvjereni su da se on krije baš u svom selu, što izaziva još veći strah.

Kuće su zaključane i djeca su sklonjena jer se pretpostavlja da bi Malčanski berberin mogao oteti novu žrtvu, prenose srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije