Mitropolit gay populaciji: 'Plod koji ne rađa u oganj se baca'

Radiosarajevo.ba
Mitropolit gay populaciji: 'Plod koji ne rađa u oganj se baca'

Mitropolit SPC u Crnoj Gori Amfilohije u otvorenom pismu organizatorima Parade ponosa u Podgorici poručio da se "drvo koje ne daje ploda siječe i u oganj baca".

"Sve što postoji, postoji da bi donijelo ploda", piše Amfilohije organizatorima Parade ponosa, protestne povorke LGBT osoba koja je zakazana za 20. oktobar, uz ocjenu da je spolni nagon "đetorodni nagon", a "gejstvo" je "protivprirodni blud i grijeh, kao i svaki drugi".

Mitropolit je predstojeću Paradu ponosa nazvao "paradom bestidnosti", jer ona grijeh proglašava za vrlinu, a čovjekomržnju za čovjekoljublje.

Prema riječima Amfilohija, najavljeno održavanje Parade ponosa u Podgorici posljedica je toga što se vlast u Crnoj Gori nalazi pod pritiskom evropskih gej lobija, koji zloupotrebljavaju proces evropskih integracija te države.

"Crnogorska vlast poznaje violentnost svog naroda i njegovu ukorijenjenost u iskonskim moralnim vrijednostima, pa joj nije nimalo lako", naveo je mitropolit Amfilohije u otvorenom pismu.

Održavanje te manifestacije predstavlja gaženje moralnog osjećanja ogromne većine ljudi u Crnoj Gori, smatra mitropolit. Prema njegovim rečima, homoseksualnost je neprirodna i kao takva vodi samouništenju, odnosno samoubistvu ne samo pojedinca nego čovječanstva.

Osim toga, mitropolit Amfilohije u pismu izjednačava homoseksualnost sa incestom i pedofilijom.

Crnogorska policija ranije je odobrila održavanje Parade ponosa 20. oktobra u Podgorici, a na obezbjeđenju te manifestacije biće angažovano gotovo 2.000 policajaca, javlja agencija Beta.

Prva parada u Crnoj Gori održana je 24. jula u Budvi, ali se završila neslavnim bilansom, žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultiralo privođenjima i povredama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije