Misterija koja traje godinu: Mladu Ivanu (26) ubica je udavio rukama i onda nestao bez traga

1
Radiosarajevo.ba
Misterija koja traje godinu: Mladu Ivanu (26) ubica je udavio rukama i onda nestao bez traga
Foto: Mondo.rs / Jetmir G. i Ivana

Prije tačno godinu dana, tragična vijest o brutalnom ubistvu studentkinje Ivane Krivokapić (26) u Beogradu potresla je javnost.

Njeno beživotno tijelo pronađeno je u iznajmljenom stanu na Zvezdari. Nakon dvije sedmice istrage, otkriveno je da je djevojka bila žrtva ubistva, a kao osumnjičeni za ovaj zločin identifikovan je njen partner Jetmir Gočaj (24). Brutalnost ovog zločina dodatno je uznemirila javnost, a posebno činjenica da je ubica uspeo uspio da pobjegne bez većih napora, ostavljajući za sobom trag misterije i straha.

Ivanin ubica uspio je izmaći pravdi, uprkos međunarodnoj potjernici. Ipak, situacija ostaje kompleksna, a porodica nastavlja svoju borbu za pravdu i istinu u vezi sa smrću njihove voljene Ivane. Šta se dosad saznalo o ubistvu ove djevojke?

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Tijelo pronašla braća

Ivana se danima nije javljala na telefon, te su njena zabrinuta braća odlučila da odu do njenog stana na Zvezdari 24. decembra prošle godine. Morali su da razvale vrata stana i tada su zatekli tijelo nesretne djevojke. Djevojka je zatečena otkopčanih pantalona i podignute bluze s vidljivim modricama po vratu. Kasnije se ispostavilo da je imala povrede i na prstima šake, što ukazuje da se borila sa ubicom.

Ipak, u tom trenutku nije bilo zvanično potvrđeno da je riječ o ubistvu, već se radilo o sumnjivoj smrti. U stanu nije bilo tragova premetačine, te se naizgled nije moglo odmah posumnjati na težak zločin.

Obdukcija otkrila mračan epilog

Tog 30. decembra prošle godine Više javno tužilaštvo je saopštilo rezultate obdukcije sa toksikologijom, koji su potvrdili da je studentkinja ubijena. Ipak, tada je saopšteno da je osumnjičeni NN lice: "Sumnja se da je, za sada nepoznato lice Ivanu Krivokapić lišilo života tako što ju je ugušilo davljenjem. Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i traga za počiniocem."

Misteriozna smrt na Zvezdari: Ovo je Ivana čije su tijelo danas pronašli u stanu u Beogradu

Misteriozna smrt na Zvezdari: Ovo je Ivana čije su tijelo danas pronašli u stanu u Beogradu

Ipak, jedna osoba je u trenucima nakon ubistva Ivane posebno ubirala pažnju javnosti i isticala se. Jetmir Gočaj je aktivno na društvenim mrežama objavljivao fotografije sa ubijenom studentkinjom, uz srceparajuće poruke opraštanja. Gočaj je sve vrijeme glumio da je tužan, kao i da pati, sve dok policija nije rasvijetlila slučaj.

Nakon 20 dana ubica je identifikovan

Nakon 20 dana od ubistva, utvrđeno je da za Ivanino ubistvo osumnjičen Jetmir Gočaj (24). To je zvanično i saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu 13. januara: "U pitanju je državljanin Crne Gore Jetmir G. (24). Nakon što je policija dostavila krivičnu prijavu uz dokazni materijal, Više javno tužilaštvo u Beogradu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Jetmira G, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor."

Kako su naveli, sumnja se da je Jetmir, 23. decembra 2022. godine između 00:37 i 5:30 časova lišio života Ivanu K, sa kojom je bio u emotivnoj vezi. On je navedenog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari gdje je boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ ponio sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije.

Potresna objava oca ubijene Ivane iz Beograda: 'Tek sada sam smogao snage da ovo podijelim...'

Potresna objava oca ubijene Ivane iz Beograda: 'Tek sada sam smogao snage da ovo podijelim...'

Raspisana potjernica, ubica nestao bez traga

Međunarodna potjernica za Jetmirom je raspisana nakon tri dana od saopštenja da je osumnjičeni upravo on. Ipak, kako je Jetmir već prvog dana napustio Srbiju, a imao je više od 20 dana da osmisli plan bjekstva, on do danas uspješno izmiče nadležnim organima.

Kako su pisali crnogorski mediji, policijski službenici nisu zatekli Jetmira na njegovoj adresi u Crnoj Gori. Gočaj je planinarski vodič iz sela Vusanje kod Gusinja, a Ivanu je upoznao upravo na jednoj od planinarskih tura. Kako je on rodom iz Albanije, a dobro poznaje i planine, postojalo je više teorija gdje bi mogao da se krije. Njegovi poznanici iz Crne Gore su otkrili da ima i rođake u inostranstvu, te postoje brojne opcije gdje bi mogao da se krije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije