Mirko Hrgović udario invalida i pobjegao

Radiosarajevo.ba
Mirko Hrgović udario invalida i pobjegao


Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, igrač Splita, Mirko Hrgović napao je stopostotnog invalida, čovjeka bez nogu, oborivši ga na zemlju.

Incident se zbio u Supetru pokraj Dugog Rata u Hrvatskoj, kada je Hrgovićeva supruga, prilikom parkiranja, udarila u vozilo Ivice Jerčića (56). Jerčić se na nju izderao, a potom je prišao Hrgović i otvorenim dlanom udario ga u lice, nakon čega je Jerčić pao.

"Mirko Hrgović me udario šakom te me je, nimalo se ne osvrćući što sam invalid s protezama na obje noge, oborio na tlo", ispričao je Jerčić za Slobodnu Dalmaciju. On dodaje da je Hrgović sigurno znao da je on invalid, jer je bio u kratkim hlačama, tako da su se obje proteze vidjele.

Bivši reprezentativac BiH pobjegao je s mjesta događaja, a policija, navodno, još uvijek nije s njim stupila u kontakt.

"Ponio se kao prava kukavica i podlac. Udario je nemoćnijega od sebe i utekao. Pri tome mi je još dobacio: Baš me briga što si invalid", objašnjava Jerčić u Slobodnoj Dalmaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije