Milo Đukanović na saslušanju zbog ubistva Duška Jovanovića

Radiosarajevo.ba
Milo Đukanović na saslušanju zbog ubistva Duška Jovanovića

Vršitelj dužnosti vrhovnog državnog tužitelja Crne Gore Veselin Vučković najavio je danas da će narednih dana u Tužiteljstvu biti saslušan premijer Milo Đukanović u povodu ubojstva glavnog i odgovornog urednika "Dana" Duška Joanovića. 

Vučković je, kako prenose podgoričke "Vijesti", najavio da će narednih dana biti saslušane i ostale osobe za koje se smatra da bi mogle imati korisne informacije o zločinu iz kolovoza 2004. godine. 

Iako za sada jedini osuđeni za suučesništvo Damir Mandić služi 18-godišnju zatvorsku kaznu, ubojice ni nakon skoro deset godina nisu otkrivene, javlja Fena.

Đukanović je u više navrata potvrdio da posebno mjesto imaju mjere koje se poduzimaju u cilju rasvjetljavanja tog ubojstva, uz podsjećanje da je početkom godine formiran predmet u Višem državnom tužiteljstvu s ciljem analize pretkrivičnih spisa i postupanja državnih organa u tom periodu, prenio je Tanjug. 

"Ovih dana sam dobio poziv državnog tužitellja i odgovorno ću se odazvati u prvom terminu u kojem mi dozvole obaveze na funkciji premijera", potvrdio je krajem svibnja Đukanović, odgovarajući na zastupničko pitanja u parlamentu. 

Đukanović je tada naglasio da posebnu težinu u svakoj demokratskoj zajednici ima ubojstvo novinara, jer kao pretpostavku ostavlja mogućnost da je ubijen zbog iznošenja svojih slobodnih stavova što bi, ako se dokaže, bilo poražavajuće za svaku demokratsku zajednicu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije