Milanović vs. Plenković: Aludirao je da sam ovisnik, a nemam ni novca za kokain

2
Radiosarajevo.ba
Milanović vs. Plenković: Aludirao je da sam ovisnik, a nemam ni novca za kokain
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Iloka povodom obilježavanja Dana Iloka, a tokom obraćanja medijima imao je nekoliko zanimljivih komentara.

"Volim koristiti maske bez natpisa, jer to znači da će maske biti samo privremene, a ne kao jedan dužnosnik koji je imao masku s natpisom RS i Srbija. Kad vidim maske s natpisima, tjeraju mi strah u kosti da je to trajno stanje i novi odjevni predmet", rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na premijera Andreja Plenkovića.

Pozvao ga je da kaže kako je on to 2016. godine sijao mržnju i agresiju, te komentirao izjavu premijera koji je rekao da se MIlanović ponaša kao piroman prerušen u vatrogasca.

"On je puno vremena proveo na kroasanima u Parizu i Briselu, to je taj doseg smišljanja. Rekao je da sam piroman, što to znači, da sam ja nahuškao napadača? To su užasno teške optužbe. Priča o prepucavanju... ne mi se ne prepucavamo. Ja nudim rješenja, a on se ponaša kao herojski zec. Mogao bi ja početi sazivati sjednice, umjesto da se nađemo kao odgovorni ljudi", istakao je Milanović. 

Dodao je da kad se hoće nekome narugati, kaže da je plameni jazavac.

"Predsjednik vlade, 56-godišnji muškarac je aludirao da sam ovisnik o kokainu. Nazvavši me šmrkavcem. Imam problema s alergijom i zato često šmrcam. To dovesti u vezu, to zaista može low life. To je inspiracija iz kloake interneta, iz septičke jame interneta. Ja za kokain nemam ni novca", kazao je Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije