Milanović: Problem je, nažalost, u Bosni i Hercegovini. To se mora riješiti"

8
Radiosarajevo.ba
Milanović: Problem je, nažalost, u Bosni i Hercegovini. To se mora riješiti"
FOTO: AA / Zoran Milanović

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović bio je danas, 21. oktobra, u Samoboru na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana Grada.

Obratio se javnosti, a među ostalim temama, govorio je i o Bosni i Hercegovini.

Goruća tema svakako je privremeno zatvaranje granice sa Slovenijom, odnosno, uvođenje kontrola koje bi trebale potrajati deset dana, nakon čega će se ponovno analizirati treba li produženje tog nadzora. Hrvatski predsjednik to nije mogao ignorirati.

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

"Problem je, nažalost, u Bosni i Hercegovini. To je operativni problem. Vjerujem da to niko tamo ne gleda s odobravanjem i mislim da je to problem viznog režima koji BiH ima s nekim državama, odnosno, nemaju s nekim državama. Tome se može stati na kraj. Ako žele biti dio društva Europske unije, u BiH moraju poštovati zajednička pravila", započeo je Milanović i dodao:

"Najviše bih očekivao da nešto poduzmu Austrijanci i Nijemci jer migranti uglavnom žele doći do sjevera, ovdje samo prolaze".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije