Milanović prihvatio ostavku ministra turizma

Radiosarajevo.ba
Milanović prihvatio ostavku ministra turizma


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović je nakon razgovora s ministrom turizma Veljkom Ostojićem, prihvatio njegovu ostavku.

"Koalicija je postavila visoke etičke standarde za članove Vlade i od njih ne misli odstupiti. Očekujemo da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma", saopšteno je iz Vlade RH, javlja Fena.

I iz Ministarstva turizma izvjestili su kako je ministar turizma Veljko Ostojić podnio danas ostavku na mjesto ministra turizma.

"Podnosim ostavku na mjesto ministra turizma u Vladi Republike Hrvatske zbog pritisaka koji se posljednjih dana vrše na mene, a koji su rezultat neutemeljenih optužbi i neistina. Hajka ovakvih razmjera onemogućuje mi da svoj posao obavljam na razini profesionalnosti koju smo moj tim i ja uspostavili u Ministarstvu u proteklom razdoblju. Nadam se da će Ministarstvo, zbog dobrobiti ove zemlje, nastavit istim smjerom kojim smo krenuli te da će nastaviti projekte koje smo započeli", izjavio je Veljko Ostojić, piše Index.

Veljko Ostojić, obratiti će se novinarima izjavom sutra, u nedjelju u 12 sati u Ministarstvu turizma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije