Milanović ponovo 'briljira': Štetočina sam i podići ću sam sebi spomenik

11
Radiosarajevo.ba
Milanović ponovo 'briljira': Štetočina sam i podići ću sam sebi spomenik
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović i Andrej Plenković

Zoran Milanović je Andreju Plenkoviću, koji ga je prije dva dana nazvao "štetočinom i lažljivcem", porukom da, ako je štetočina, onda je, kako je rekao, "najponosnija štetočina" i zato će podići sebi spomenik.

Milanović, koji drugi dan boravi na Kosovu gdje Badnji dan provodi sa pripadnicima Hrvatskih oružanih snaga u okviru misije KFOR, gde je odgovao na pitanja novinara.

"On se hijerarhijski postavio iznad mene. Ja sam stariji, dva dana. Štetimo ugledu njega i njegovih privatnih aranžmana s njegovim ljudima", kazao je Milanović i upitao kojem međunarodnom ugledu šteti i da li je to zbog izjava o BiH.

Pogledajte kako je Fenerbahce izbačen nakon penala: Edin Džeko i društvo šokirani u Istanbulu

Pogledajte kako je Fenerbahce izbačen nakon penala: Edin Džeko i društvo šokirani u Istanbulu

"Ovo će biti teška godina za Hrvate u BiH", kazao je Milanović ne šireći tu temu.

"Ako sam ja štetočina, ja sam onda najponosnija štetočina i podićiću ću sebi spomenik trajniji od bakra", odgovorio je Milanović premijeru, prenijeli su hrvatski mediji.

Milanović je komentarisao i pucnjavu ispred Banskih dvora oktobra prošle godine u kojoj je ranjen jedan policajac, rekavši da to nije desni ekstremizam, već čin sumanutog mladića od 20 godina.

Uprkos naporu vlade da to tako predstavi, kaže Milanović i dodaje da Plenković zapravo "želi da mu (glavna državna tužiteljka) Šipek kaže da mu je guz**a ugrožena".

"Nije taj mladić bio u ćeliji Al Kaide. Nije ni pratio Plenkovića, jer da jeste znao bi da Plenković u 8 sati nije na poslu", naveo je Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije