Mesijanski sindrom Miroljuba Petrovića

Radiosarajevo.ba
Mesijanski sindrom Miroljuba Petrovića

Ko je dr. Miroljub Petrović, čovjek koji je proteklih dana hladno na You Tubeu izložio plan rušenja brana u Holandiji kako bi prisilili 'marionetsku vladu' te zemlje da "oslobodi srpske junake Šešelja, Karadžića i Mladića iz Haškog kazamata"?

Uz njegovo ime mogu se povezati priče o kreacionizmu, a za sebe će reći da je osnivač i direktor Centra za Prirodnjačke Studije, neprofitne organizacije čiji je cilj naučna afirmacija i popularisanje koncepta biblijskog stvaranja i principa zdravog života.

Spada u onu vrstu ljudi koju su neki skloni nazvati mesijama, prorocima, vizionarima, dok realniji radije biraju odrednicu ublajhaš

Kontraverznoj karizmi  Miroljuba Petrovića nije mogla odoljeti ni TV SA koja je ovu osobu prije godinu dana pozvala u emisiju. Srećom, emisija je bila kontkat karaktera, pa je zahvaljujući jednom gledatelju Miroljub Petrović raskrinkan kao okorjeli nacionalista.

Strahopoštovanje koje javnost pridaje ovakvim ljudima na granici je naivnosti - no opasno je kada samoproglašene mesije počnu širiti poruke mržnje.  Historija nas uči da budale često postaju vođe.

Dr. Miroljub Petrović je, između ostalog i stručnjak za suzbijanje homoseksualnosti, za koju smatra da spada u ozbiljne psihičke poremećaje.  

Uloga i mjesto doktora Petrovića najbolje je definisana naslovnom stranom albuma Validne legitimacije na čijoj se naslovnici nalazi crtež sa njegovim likom. Naziv albuma je 'Mesijanski sindrom'.


'Mesijanski sindrom'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije