Mesić tužio saborskog zastupnika, obojica ispitani pred sudom

3
Radiosarajevo.ba
Mesić tužio saborskog zastupnika, obojica ispitani pred sudom
FOTO: Radiosarajevo.ba / Stjepan Mesić

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj ispitani su u petak na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu u postupku koji je Mesić pokrenuo nakon što ga je Bulj na društvenoj mreži nazvao klevetnikom.

Mesić je tužio Bulja zbog klevete jer ga je na svojem Facebook profilu u februaru 2019. nazvao ''elementarnom nepogodom za Hrvatsku i klevetnikom naše države''.

U svom iskazu Mesić je objašnjavao što mu je narušilo čast i ugled pa od Bulja traži 30 tisuća kuna.

Jedinstvena akcija "Bingo za bebe" se nastavlja – 0% marže na hranu za bebe

Jedinstvena akcija "Bingo za bebe" se nastavlja – 0% marže na hranu za bebe

Bulj je pak pojasnio zašto je Mesića nazvao elementarnom nepogodom i klevetnikom, a istaknuo je kako je Mesićev napad počeo nakon što je kao saborski zastupnik ukinuo ured bivšeg predsjednika Mesića.

Sutkinja Janja Marijan Žabek odbila je Buljeve dokazne prijedloge, a predložio je Vladimira Šeksa, Josipa Manolića, Davora Božinovića, Marijanu Petir… sve Mesićeve bivše saradnike, kao i preslušavanje snimki Mesićeva govora u Sydneyju i snimke priloga koji govori o čekovima koje je dobio od iseljenika, piše Jutarnji list.

Zbog odbijanja dokaza, Bulj je zatražio izuzeće sutkinje, kažu u Mostu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije