Mesić će posjetiti Fidela Kastra

Radiosarajevo.ba
Mesić će posjetiti Fidela Kastra

Foto: Ilustracija (AFP/Cropix)

Krajem septembra predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić sprema se posjetiti Kubu te se susresti ne samo s trenutnim vladarom te zemlje Raulom Castrom nego i s legendarnim vođom revolucije Fidelom Castrom.

Svratit će u Havanu prije New Yorka

Naime, riječ je o neslužbenoj informaciji, a navodno bi se posjet Kubi trebao organizirati uoči Opće skupštine UN-a koja se održava od 22. do 24.septembra u New Yorku. Mesić bi tako prema nekim informacijama trebao prvo "svratiti" u Havanu u službeni posjet pa nakon toga otići u SAD.

Novi list raspolože s informacijom da se Mesić dogovorio s kubanskim čelnikom Raulom Castrom sredinom srpnja i to tijekom summita Pokreta nesvrstanih održanog u poznatom egipatskom ljetovalištu Šarm el Šeiku o službenom posjetu Kubi.

Dogovoreno s Raulom

Valja napomenuti kako je prije četiri godine Mesić također posjetio Kubu, no ne u formi službenog posjeta, a tada su zloguki proroci iz dijela hrvatskih diplomatskih i političkih krugova zamjerali predsjedniku Mesiću države što posjećuje tu komunističku zemlju. Smatrali su tada da bi to moglo negativno odjeknuti u Washingtonu te da bi Hrvatska mogla biti zaustavljena na putu prema NATO-u, što se na koncu nije dogodilo.

Dolaskom Barracka Obame na čelo SAD zatoplili su i odnosi između Havane i Washingtona.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije