Među žrtvama u školi učenica francuske nacionalnosti

Radiosarajevo.ba
Među žrtvama u školi učenica francuske nacionalnosti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija ispred škole u Beogradu

Francusko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je u srijedu da je među žrtvama napada u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu učenica francuske nacionalnosti.

"Sa tugom smo saznali za oružani napad koji se dogodio u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu 3. maja ujutru, koji je izazvao veliki broj žrtava među učenicima i nastavnicima, a među kojima je i učenica francuske nacionalnosti", navodi se u saopćenju na stranici ministarstva.

Osmoro djece i radnik obezbjeđenja ubijeni su u srijedu o oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda. Šestero učenika i jedna nastavnica su povrijeđeni, a napadač je uhapšen.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"Naše službe i naša ambasada u Beogradu su mobilisane da pruže svu svoju podršku porodici naše mlade sunarodnice. Mislimo i na porodice nastradalih, kojima izražavamo najdublje saučešće, kao i na mnoge povrijeđene, kojima želimo brz oporavak", dodaje se u saopćenju.

Francuska izražava punu solidarnost sa narodom i vlastima u Srbiji, navela je francuska diplomatija.

Na sajtu francuske ambasade u Srbiji prenijeto je kratko saopćenje tamošnjeg ministarstva u kojem se ne navodi da je među žrtvama djevojčica Francuskinja.

Francuski list "20 minutes" također je prenio da je među žrtvama francuska učenica.

List je prenio izjave srbijanskih zvaničnika i dodao da je takva vrsta napada u balkanskim zemljama izuzetno rijetka, prenosi Nova.rs.

Podsjetimo, u srijedu dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije