Među stradalim u Novom Sadu i državljanin BiH

Radiosarajevo.ba
Među stradalim u Novom Sadu i državljanin BiH

Tri djevojke i tri mladića, među kojima je i Zoran Ignjatović državljanin Bosne i Hercegovine, izgubili su život u požaru koji je juče ujutru, oko dva sata, izbio u novosadskoj diskoteci Kontrast.

Život su, pored Ignjatovića, izgubili i Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (26), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (21), a lakše povrijeđene su četiri osobe.

Vijest o smrti 28-godišnjeg Zorana Ignjatovića, porijeklom iz Gacka, u rodnom kraju su primili s tugom i nevjericom, prenose Nezavisne novine. Njegovi bivši profesori, prijatelji i svi koji su ga poznavali, kazali su da je u pitanju mladić koji je u svemu bio najbolji.

Zoran je u gatačkom Srednjoškolskom centru Pero Slijepčević svjevremeno bio đak generacije i kao takav je s lakoćom završio elektrotehnički fakultet u Novom Sadu, gdje je i tragično nastradao, iako je poslije završetka studija zaposlenje našao u Beogradu.

Trodnevna žalost

Gradske vlasti Novog Sada proglasile su trodnevnu žalost - od 2. do 4. aprila, u čast šest stradalim osobama.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić tim je povodom izjavio: "Velika tragedija. Još su bolne rane od prošlog puta. Službe su odmah došle i djelovale. Što se moglo uraditi, uradilo se brzo", naveo je on.

Predsjednik Srbije Boris Tadić izrazio je saučešće porodicama nastradalih u požaru i izrazio uvjerenje da će istraga pokazati da li postoji jasno definisani krivac za ovu tragediju.

"Očekivali smo da danas, 1. aprila, bude šaljiv i veseo dan, ali tragedija koja se dogodila čini ga tamnim. Ipak, moramo da se borimo za nove mogućnosti i za ljude. Ovom prilikom izražavam saučešće porodicama nastradalih", rekao je jučer Tadić.

Uzrok nesreće najvjerovatnije loše instalacije

Podsjetimo, u trenutku izbijanja požara u diskoteci je bilo oko 350 osoba. Šestoro poginulih su se najverovatnije ugušili od dima, zaglavljeni u toaletu, rekao je načelnik PU Novi Sad Stevan Krstić.

Prema prvim informacijama požar je izbio na bini, a uzrok tragedije su najvjerovatnije neispravne instalacije. Dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Novom Sadu Ana Stamenić rekla je da postoji sumnja da je počinjeno krivično djelo "izazivanje opšte opasnosti", ali ipak nije precizirala da li je požar namjerno ili slučajno izazvan.

"Uviđaj je završen u 12:30 sati, a uzrok požara su najvjerovatnije neispravne električne instalacije ispod bine. Te instalacije su izolovane, tako da će stručna ekspertiza utvrditi da li su one zaista i uzrok požara", istakla je sudija Stamenić.

Portparolka Osnovnog suda Novog Sada Biljana Lazić izjavila je da su vlasnik i dva pomenute diskoteke zadržani u policiji. Vlasniku diskoteke, kako saznaje B92, određen je pritvor od 48 sati. Prethodno je dežurni istražni sudija Ana Stamenić kazala da je oko 50 osoba bilo na ispitivanju zbog izazivanja opšte opasnosti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije