Masakr u Srbiji: Jedini preživjeli ostao živ 'pukom srećom'

Radiosarajevo.ba
Masakr u Srbiji: Jedini preživjeli ostao živ 'pukom srećom'

 

Aleksandar Stekić (25) jedini je preživio masakr koji je u Velikoj Ivanči počinio Ljubiša Bogdanović, u kome je živote izgubilo trinaestoro ljudi, među kojima i jedna beba, kaže za Telegraf da se ničega ne sjeća, da je ostao živ samo “pukom srećom” i da je ubistvo svoje majke i bake prespavao.

„Ništa ne znam, sve sam prespavao. Imam čvrst san i kada zaspim teško se probudim, moja pokojna majka je često znala da kaže da će me neko kada zaspim ukrasti iz kuće. Ustao sam oko 6 časova i ugledao majku kako leži mrtva u lokvi krvi. Ostao sam živ, samo zahvaljujući sreći“, počinje ispovijest ovaj mladić.

Aleksandar Stekić tvrdi da nema nijednu ružnu riječ da kaže za ubicu i da su se uvijek dobro slagali i pomagali. „Ne znam šta je motiv. Bio je dobar čovjek, on mi je dalji stric, rodbina smo. Svoju košulju sa leđa bi dao drugome, a on ostao da se smrzava, eto takav je bio. Prije nekoliko dana smo mu otac i ja namještali motor na traktoru i sve je bilo normalno, a sad ovo.“

Prema njegovim riječima on je, ugledavši majku mrtvu, potrčao u komšiluk da pozove oca koji je otišao na posao.

„Bio sam u šoku, nisam znao šta se dešava. Nisam imao kredita na mobilnom da pozovem oca koji je otišao na posao, pa sam otrčao u najbližu kuću komšija Mijailovića i zatekao mrtve Velju i Olgu, da bi poslije vidio i baku kako leži sva u krvi. Poslije je sve bilo nevažno“, kroz suze priča ovaj mladić.

Zločin koji je oko 5 ujutru probudio mirno naselje kod Mladenovca, a potom i cijelu Srbiju i koji su prenijeli vodeći svjetski mediji, najstrašniji je ovakav događaj na području Balkana u posljednjih nekoliko decenija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije