Masakr u Ribnikaru: Ocu dječaka ubice iz Beograda produžen pritvor još 60 dana

1
Radiosarajevo.ba
Masakr u Ribnikaru: Ocu dječaka ubice iz Beograda produžen pritvor još 60 dana
Foto: Screenshot / Youtube / Vladimir Kecmanović

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu donijelo je u ponedjeljak, 21. oktobra, rješenje kojim je prema okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću produžen pritvor, a koji mu po tom rješenju može trajati najduže 60 dana.

Pritvor je prema okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usljed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Dječak ubica svjedočio protiv oca

Okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela Teško djelo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

Sindikat alarmira: Termoelektrani Ugljevik prijeti gašenje

Sindikat alarmira: Termoelektrani Ugljevik prijeti gašenje

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Dječak ubica je svjedočio prošle sedmice u postupku protiv oca gdje je rekao da je želio da ostane upamćen, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije