Masakr u Ribnikaru: Kosta K. pristao svjedočiti, uznemireni roditelji ubijene djece u suzama

0
Radiosarajevo.ba
Masakr u Ribnikaru: Kosta K. pristao svjedočiti, uznemireni roditelji ubijene djece u suzama
Foto: Ringier / Suđenje Kosti K.

Dječak-ubica K. K. koji je hicima iz očeva pištolja usmrtio devetero učenika i školskog zaštitara u beogradskoj školi svjedočit će danas, 8. oktobra pred Višim sudom u Beogradu na suđenju svojim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću.

Kako pišu srbijanski mediji, K.K. (14) je doveden u Viši sud u sanitetskom vozilu i uz policijsku pratnju, a svjedoči iz posebne prostorije, odvojene od sudnice broj jedan u kojoj će sjediti ostali sudionici u postupku.

Kako tvrde beogradski mediji, dječak ubica pristao je dati iskaz u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja. S obzirom na to da je odlučio govoriti o masakru koji je izvršio, morat će odgovoriti na apsolutno svako pitanje koje mu postave - sudija, tužilac, porodica žrtava, ali i njegovi roditelji.

Obavještenje iz GRAS-a: Ne rade tramvaji u pravcu Baščaršije

Obavještenje iz GRAS-a: Ne rade tramvaji u pravcu Baščaršije

Kako javljaju mediji, nešto poslije 11 sati nekoliko roditelja ubijene djece izašlo je iz sudnice. Svjedoci kažu da su izgledali izrazito potreseno. Srbijanski mediji prenose da je u toku svjedočenje Koste K. i potreseni roditelji vjerovatno nisu više mogli slušati riječi dječaka ubice. Nekoliko minuta su stajali ispred zgrade suda, a onda su se vratili unutra.

U Srbiji je krajem januara pred Višim sudom u Beogradu počeo kazneni postupak protiv oca i majke dječaka, te instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, otac učio dječaka pucati. Svi optuženi odbacili su krivnju.

Kosta ispričao jezive detalje masakra: Otkrio kako je birao žrtve i šta ga je navelo na napad

Kosta ispričao jezive detalje masakra: Otkrio kako je birao žrtve i šta ga je navelo na napad

Dječakova oca tužilaštvo tereti za teško djelo protiv sigurnosti jer se sumnja da je sina, neprimjereno njegovu uzrastu, vodio u streljanu i obučavao ga kako rukovati oružjem, te da nije u skladu s zakonskom obvezom čuvao oružje jer je dječak očevim pištoljem počinio masovno ubistvo.

Majka dječaka tereti se za kazneno djelo nedopuštenog posjedovanja i nošenja oružja.

Dječak-ubica pred sudom ne može kazneno odgovarati jer je u trenutku ubistva bio mlađi od 14 godina. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije