Marku Miškoviću skinuta narukvica za nadzor

Radiosarajevo.ba
Marku Miškoviću skinuta narukvica za nadzor

Marku Miškoviću, sinu vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića, danas je skinuta elektronska narukvica za nadzor, nakon što je položio kauciju od 3,3 miliona eura, javlja Srna.

Mišković od danas više nije u kućnom pritvoru u kojem je proveo šest mjeseci. On je prethodno položio kauciju od 3,3 miliona eura upisom hipoteke na nepokretnosti - na lokal u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu od 250 metara kvadratnih, javili su beogradski mediji.

Specijalni sud u Beogradu prihvatio je juče prijedlog Miškovićeve odbrane da mu mjera zabrane napuštanja stana, uz elektronski nadzor, bude zamijenjena upisom hipoteke na nepokretnosti.

Njegov otac Miroslav Mišković pušten je iz pritvora sredinom juna, uz kauciju od 12 miliona eura.

Miškovići su, zajedno sa vlasnikom Nibens grupe Milom Đuraškovićem, bili uhapšeni zbog malverzacija u putarskim preduzećima kojima je, kako se sumnja, budžet Srbije oštećen za oko 30 miliona eura. U tom predmetu ima još devet osumnjičenih, od kojih je samo još Đurašković u kućnom pritvoru, dok se ostali brane sa slobode.

Protiv njih je podignuta optužnica, a pripremno ročište u tom procesu trebalo bi da počne 14. oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije