Marković saslušan za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije

Radiosarajevo.ba
Marković saslušan za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije

Nekadašnji šef Državne bezbjednosti Srbije Radomir Marković saslušan je danas u vezi sa sumnjom kako je naredio ubistvo novinara i vlasnika lista Telegraf Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.

Markovića je u prisustvu advokata saslušalo Tužilaštvo za organizovani kriminal u požarevačkom zatvoru, gdje izdržava kaznu od 40 godina, rekao je Tanjugu tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

On je dodao kako se zbog tajnosti istrage detalji Markovićeve izjave ne mogu javno objaviti.

Tužilaštvo je prošle sedmice pokrenulo istragu protiv njega, kao i tadašnjeg šefa beogradskog centra DB-a Milana Radonjića, načelnika Šestog odjeljenja tog centra Ratka Romića i pripadnika specijalne službe obezbjeđenja u DB-u Miroslava Kuraka.

Prema naredbi za provođenje istrage Marković i Radonjić se terete kao nalogodavci, a Romić i Kurak kao izvršioci ubistva Slavka Ćuruvije.

Ključni svjedok u ovoj istrazi je nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija koji u požarevačkom zatvoru izdržava kaznu od 40 godina zatvora, kao i još dvije osobe čiji identitet nije saopšten iz sigurnosnih razloga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije