Marko Mišković pušten iz pritvora

Radiosarajevo.ba
Marko Mišković pušten iz pritvora


Marko Mišković, sin vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića, danas je pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu i određen mu je kućni pritvor. Mišković će tokom kućnog pritvora morati nositi električni odašiljač oko noge, javlja Srna

On je oko 16 sati pušten iz zatvora i prebačen u svoju kuću, piše srbijanski Blic.

Advokati Miroslava i Marka Miškovića podnijeli su sredinom februara prijedlog za ukidanje pritvora, nudeći jemstvo u visini koju sud odredi, kućni pritvor sa elektronskim odašiljačem i oduzimanje pasoša.

Miškovići, vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su u 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavilikorist od oko 30 miliona eura.

Miškovići i Đurašković se terete da su od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve Niš, a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona eura, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona eura, Đuraškoviću 10 miliona eura, a preduzeću Hemslaid 1,2 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije