Mara Tomašević: Skoro me ubio, udarao me, ali ne po licu , da se ne vidi

0
Radiosarajevo.ba
Mara Tomašević: Skoro me ubio, udarao me, ali ne po licu , da se ne vidi
Print Screen / Mara Tomašević

Požeško-slavonski župan i nekadašnji istaknuti HDZ-ovac Alojz Tomašević pravomoćno je osuđen zbog nasilja nad suprugom, a ona je za Provjereno Nove TV progovorila o paklu koji je prolazila. 

"'Znaš kakav sam ja kad popijem. Ja sam bećar, ja tebi ne želim tebi zlo. A to što ponekad dobiješ neku šamarčinu, pa što je to? To nije strašno, to je normalno!' Strah me je bilo u takvom braku, kad bi znao u takvom stanju dolaziti kući, bilo me strah. Iščekivati muža sa strahom, to nije baš jednostavno", priča Mara Tomašević.

Trpjela je sve do 2016. godine. Tada je rekla dosta. 

"Kud me maltretirao, tu je bio još i preljub. To me jako razljutilo i tu sam rekla da je dosta", govori Tomašević. 

Kulminiralo je jedne večeri.

"Suprug je došao kući i razgovarao na telefon. 'Tko te zove? Je li to dotična?' Ali on je nasrnuo na mene, gurao me i pljuskao. Ja sam rekla sad je dosta i da ću ga prijaviti. On me opsovao i rekao: 'Dobro, prijavi me.' Kad me je gurnuo, pobjegla sam u sobu, kasnije se obukla i otišla u policiju i sve prijavila. Tu su nastale one ozljede koje su evidentirane", otkrila je.

Napravila je ono što je trebala prvi put. 

Četiri godine trajala je sudska trakavica. Trauma nakon traume.

Skoro me ubio, gurao me po kući. Tu su svjedoci bili njegovi roditelji i braća. Počeo me je udarati, šamarati. Normalno, ne po licu, da se ne bi tragovi vidjeli, nego po glavi, po kosi. Pet, šest šamara mislim da je bilo. Onda me je uhvatio za vrat, gurnuo me", rekla je Tomašević. 

Svjedočenja, iskazi, suđenja – sve pred kamerama. U skučenim sudnicama dok su se praktički doticali - svjedočila je o tome što je prolazila. Sada već bivši suprug, poricao je da je do nasilja ikad došlo. 

"Znate, puno toga je krivo interpretirano. Svoj dio posla radim, cijelo vrijeme zapravo radim, bio sam i deset dana u bolnici zbog upale pluća, ali na nogama sam i svoj dio posla ću odraditi do kraja. I dalje tvrdim da nisam nasilan'', rekao je u novembru 2017. Alojz Tomašević pred sudom.

I dok nakon pravomoćne presude Tomašević ništa nije komentirao, u januaru je i dalje tvrdio da je sve prenapuhano.

''I dalje smatram da je to obiteljska situacija, da je to obiteljska svađa mene i moje supruge'', govorio je tada. 

Županu Tomaševiću, čovjeku s kojim je Mara provela 35 godina u braku i dobila troje djece, dosuđeno je deset mjeseci uvjetne kazne zatvora. 

"Drago mi je što je utvrđena istina, ali predugo je to trajalo i to nije objektivno. Očekivala sam i da se brže riješi i veću kaznu, ali što je tu je. Ne možemo utjecati na naše pravosuđe", komentirala je Mara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije