Maloljetni Hrvat osnivač skandalozne Facebook grupe

Radiosarajevo.ba
Maloljetni Hrvat osnivač skandalozne Facebook grupe

Ekipa srbijanskog Telegrafa otkrila je ko se se krije iza skandalozne Facebook grupe “Najveće Drolje Osnovnih I Srednjih Škola” na kojoj su objavljene provokativne obnažene fotografije maloljetnih djevojčica iz zemalja u regionu, kao i njihova puna imena i prezimena.

Uz pomoć grupe "United Bosnian Hackers" došli su do podatka da je osnivač grupe maloljetni Renato E. iz Hrvatske, koji je koristeći lažni Facebook profil (pod korisničkim imenom Josip M.) prethodnih dana namamljivao djevojčice da mu u Inbox šalju svoje provokativne fotografije.

Među administratorima grupe našla su se još četiri korisnika pod lažnim imenima: Ante I., Kris B., Berem Orase i Jovanka Broz, a dokaz da je Renato E. osnivač skandalozne Facebook grupe predstavlja njegova prepiska s izvjesnim M.N. do koje je došla redakcija Telegrafa.

U njoj je Renato između ostalog napisao: “Jučer napravio stranicu. Već 21.000 lajkova. Imam 200 poruka u Inboxu. To mi sve šalju slike”.

Podsjetimo, administratori su u opisu stranice pozvali sve korisnike ove društvene mreže da slanjem novih eksplicitnih fotografija daju svoj doprinos grupi.

Grupa je za samo par dana prikupila oko 60.000 lajkova.

Nadležni iz Facebooka su danas poručili roditeljima koji su ih pozvali na reagiranje nakon što je pregledom stranice zaključeno da nijedno pravilo nije prekršeno.

Inače, u međuvremenu je na Facebooku niklo još 13 grupa istog naziva i sadržine, koje očigledno podržavaju skarednu originalnu stranicu, pa postoji bojazan da čitava stvar može eskalirati i da bez kontrole budu objavljivane fotografije bilo koje djevojke s Facebooka, bilo čijeg djeteta, sa sve inkriminirajućim komentarom i uvredama bez kontrole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije