Makarska, Tučepi i Drvenik na meti lopova: Provalili u sedam BMW automobila

0
Hina
Makarska, Tučepi i Drvenik na meti lopova: Provalili u sedam BMW automobila
FOTO: Arhiv / Ilustracija/Krađa

Splitska i makarska policija uhapsile su četiri stranca koji su posljednjih dana na području Drvenika, Tučepa i Makarske organizovano provalili u sedam automobila BMW iz kojih su krali upravljače i druge dijelove.

Nakon što su dobili tri dojave o provalama u vozila na području Drvenika, Tučepa i Makarske policajci su započeli intenzivno kriminalističko istraživanje i prikupljanje dokaza kako bi utvrdili identitet i pronašli osobe koje se dovode u vezu s tim događajima. 

"Zajednički intenzivan rad policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta, Policijske postaje Makarska i Druge policije postaje Split, u prikupljanju informacija i dokaza, te rad na terenu, rezultirao je time da su u nedjelju na području Splita, policijski službenici pronašli i uhitili četiri strana državljana kod kojih su pronađeni predmeti koji su otuđeni iz vozila i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje", rekla je Sanja Nazlić iz splitske policije.

Duge kolone vozila na graničnim prelazima iz BiH prema Hrvatskoj

Duge kolone vozila na graničnim prelazima iz BiH prema Hrvatskoj

Tokom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da su 31. augusta na području Drvenika provalili u automobil iz kojeg su ukrali dio upravljača sa zračnim jastukom i kontrolnom tablom. Nakon toga su sutradan na području Tučepa provalili u pet parkiranih vozila iz kojih su otuđili tri volana, dvije digitalne upravljačke ploče i putno računalo, dok su 2. septembra u Makarskoj provalili u BMW iz kojeg su ukrali upravljač.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije