Majstor slupao Nikolićev Mercedes vrijedan milion eura

Radiosarajevo.ba
Majstor slupao Nikolićev Mercedes vrijedan milion eura

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ostao je u četvrtak bez službenog blindiranog terenca Mercedes Brabus, vrijednog milion eura, koji je slupao radnik Mercedesova servisa u Beogradu tokom probne vožnje, piše u petak beogradski Blic.

Kako javlja Fena, Nikolićev blindirani Mercedes Brabus 500 GL, kojeg je Srbiji prošle godine poklonio prijestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), šeik Abu Dabija, potpuno je uništen, a radnik je prošao s lakšim ozljedama, tvrdi list. 

Prema izvorima Blica iz MUP-a Srbije, prednji dio automobila je potpuno uništen i odmah nakon uviđaja vraćen je u servis. 

"Pretpostavljamo da je zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad vozilom i da se nije mogao zaustaviti na vrijeme. Šteta na Nikolićevu Mercedesu je totalna, a vozač je lakše povrijeđen i prebačen u Urgentni centar", navodi ovaj list svoje izvore u MUP-u. 

Načelnik Odjela za zaštitu predsjednika države u Upravi za osiguranje MUP-a Srbije, Borivoje Perović, izjavio je da je Mercedes u srijedu u upućen u servis radi zamjene guma. 

"Jutros smo dobili informaciju da je radnik Mercedesa slupao automobil na probnoj vožnji. Službeno od Mercedesa još nismo dobili nikakav izvještaj, što znači da je za nas automobil još na servisu", rekao je Perović. 

U MUP-u kažu da se nesreća dogodila u blizini servisa Mercedesa u Novom Beogradu kada je radnik poslije zamjene guma izvezao predsjednički džip na ulicu, a potom nakon samo nekoliko minuta udario u autobus.

U policiji tvrde da je ovaj udes grub propust zbog kojeg bi netko morao biti kažnjen te da po proceduri službeni automobil nije smio ostati ni trenutak bez policijskog nadzora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije