Major Omer Mehić: Znate li šta znači poruka Nikole Koje sa današnjih protesta u Beogradu?

7
Radiosarajevo.ba
Major Omer Mehić: Znate li šta znači poruka Nikole Koje sa današnjih protesta u Beogradu?
Foto: Nova.rs / Nikola Kojo, transparent

Današnjem protestu u Beogradu prisustvovao je i veliki broj ljudi iz svijeta glume. Među okupljenima je bio i proslavljeni glumac Nikola Kojo koji je sa sobom nosio transparent na kom piše ime tragično stradalog majora Omera Mehića.

Protest "Srbija protiv nasilja" i danas je, uprkos kiši, okupio je ogroman broj građana nezadovoljan stanjem u državi. Među njima su i glumci, koji su prethodnih dana bili na udaru vlasti zbog toga što su podržali proteste.

Jedan od onih koji su otvoreno podržali proteste i kritikovali ponašanje aktuelne vlasti je Nikola Kojo, proslavljeni glumac. On je sa sobom ponio transparent na kom stoji ime tragično stradalog majora Omera Mehića.

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Podsjetimo, Omer Mehić je stradao nakon pada transportnog helikoptera Vojske Srbije Mi-17 iz sastava 890. mješovite helikopterske eskadrile.

U stravičnom padu letjelice poginuli su, pored majora Omera Mehića, kapetan Milovan Đukarić, mehaničari zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, ljekar novopazarske bolnice Dževad Ljajić i njegov kolega anestetičar Miroslav Veselinović, kao i petodnevna beba iz novopazarske porodice Ademović.

Mehiću je dvije sedmice nakon obdukcije "pronađen" alkohol u krvi, iako je njegova supruga kasnije tvrdila da nikada nije pio.

Zbog tragedije ni dan danas niko nije odgovarao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije