Madam Stela u "Zlatnoj gredi" podvodila siromašene djevojke: Ima ih i iz BiH

Radiosarajevo.ba
Madam Stela u "Zlatnoj gredi" podvodila siromašene djevojke: Ima ih i iz BiH
RAS Srbija / Šabac

Muškarac V. G. (57) i njegova supruga E. G. (49) iz okoline Šapca u Srbiji uhapšeni su u akciji šabačke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, jer su kako se sumnja trgovali ljudima i podvodili djevojke za novac. 

Sa njima je uhapšen je i saradnik N. O. (41) iz okoline Vladimiraca koji je također učestvovao u ovom kriminalnom poslu. 

Kako su saopćili iz MUP-a Srbije osumnjičeni se terete da su u dužem vremenskom periodu, koristeći teške prilike ženskih osoba, organizovali njihovu seksualnu eksploataciju u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Prema saznanjima "Blica", sve se odigravalo u kafani "Zlatna greda" u mjestu Majuru kod Šapca. Ova kafana postoji više od 100 godina, u pitanju je porodični biznis koji su naslijedili. 

Prostituciju su "vodili" muž i žena. Također, oni su imali  i saradnika, koji je u kafani bio zaposlen kao konobar. 

U okviru kafane su imali apartmane u kojima se zapravo sve događalo. Djevojke koje su vrbovali za prostituciju imaju od 20 do 25 godina i prema saznanjima Blica sve su lijepe, njegovane, dotjerane... Djevojke su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Šapca i drugih gradova u Srbiji.

Policija je izvršila pretres ovog objekta, gdje je zatekla četiri djevojke, koje su, kako se sumnja, pružale seksualne usluge i tri muškarca koji su bili korisnici seksualnih usluga. 

"Pretresom prostorija pronađeno je i uz potvrdu oduzeto 21.840 eura, 850 švicarskih franaka, 2.080 dolara, 820 kuna, 700 konvertibilnih maraka i 42.000 dinara, navedeno je iz MUP-a. 

Inače, kako se još saznaje prostitucija u ovom objektu traje duži vremenski period, a korisnici usluga bili su poznati muškarci iz Šapca. 

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

U Majuru nije nikakva tajna šta se godinama dešava u „Zlatnoj gredi“, a biznis sa prostitucijom kažu, vodi gazda Veljina supruga. Od milja je zovu Stela, a u Majur je došla baš u vrijeme kada je cvjetala prostitucija sa Ruskinjama i Ukrajinkama, prenose Novosti.rs. 

Madam Stela, kako navode sagovornici Novosti, pronalazi i bira „radnice“, brine o njihovom zdravlju i potrebama, ali i obezbjeđuje klijente. A među klijentelom, bar tako tvrde poznavaoci prilika, ima i važnih šabačkih „domaćina“ – privrednika, javnih ličnosti...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije