Luna park u Srbiji kao iz horor filma

0
Radiosarajevo.ba
Luna park u Srbiji kao iz horor filma
Foto: FB / Luna park u Inđiji

Prethodnih dana na društvenim mrežama dijeljene su fotografije koje navodno prikazuju zabavni park u Inđiji, a koji se, kako se navodi, nalazi u neposrednoj blizini nekadašnje "Krznare".

Na Facebooku stranici pokreta GrađanIN podijeljena je fotografija iz zabavnog parka, uz komentar: "Nije ovo kadar iz nekog horor filma. Ovo je luna park u centru Inđije."

Ubrzo se oglasila i Opština Inđija, navodeći da ih niko nije kontaktirao za lokaciju postavljanja zabavnog parka.

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

"Zabavni sadržaji su postavljeni na privatnoj parceli za koje nisu potrebne niti tražene dozvole. Opštinska inspekcija nema zakonskih ovlašćenja da na privatnoj parceli zabrani rad koji ne krši nijednu komunalnu uredbu ili zakon", naveli su u opštini, dodajući da čine sve da se aktuelna situacija riješi u korist bezbijednosti djece i ostalih posjetilaca, piše Direktno.rs.

Ipak, "prebacili" su da "korištenje djece u političke svrhe u cilju sticanja jeftinih političkih poena predstavlja najniži poriv pojedinaca i grupa kojih kao društvo treba da se stidimo".

Ubrzo je, prenosi 021 stigla odluka inspekcije Ministarstva za rad, koja je privrjemeno zabranila rad zabavnog parka.

"Institucije Opštine Inđija su reagovale i prijavile problem nadležnim republičkim organima, koji su izašli na lice mjesta i donijele zaključak o zabrani rad. Državne institucije rade svoj posao, ali ne objavljuju na društvenim mrežama svaki potez koji preduzmu. S obzirom na reakciju javnosti i nemoralno korišćenje djece u političke svrhe određenih političkih aktera, obavještavamo javnost da institucije rade svoj posao i moraju da znaju da je interes građana na prvom mjestu", navodi se u saopštenju Opštine Inđije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije