Ljetovanje iz noćne more: Bosanac ispričao priču. Gosti poznatog hotela otrovani završili u bolnici

3
Radiosarajevo.ba
Ljetovanje iz noćne more: Bosanac ispričao priču. Gosti poznatog hotela otrovani završili u bolnici
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Hrvatska

Turista iz Bosne i Hercegovine javio se redakciji Slobodne Dalmacije jer smatra da se u poznatom hotelu u Veloj Luci (ime hotela poznato redakciji portala Radiosarajevo.ba, op. a.) na Korčuli dogodilo trovanje hranom.

Više od 20 turista u kratkom razdoblju (između 11 i 17 sati) pojavili su se s istim simptomima - povraćanje, mučnina i proljev.

Neki su imali i povišenu temperaturu, a jedna gospođa tomplomjerom je izmjerila i temperaturu od 40 stepeni.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Ljudi su iscrpljeni i "potrošeni", a dok su jednima tegobe već prošle, drugi se i dalje muče. Naime, dijete bosanskohercegovačkog turista potražilo je pomoć u Domu zdravlja jer je cijeli dan povraćalo. Dobilo je infuziju.

Supruga gosta iz BiH još uvijek nije dobro, a na Hitnoj su im rekli kako prema simptomima pretpostavljaju da se radi o trovanju hranom, no da je potrebno napraviti detaljnije analize radi potvrde.

"Čini mi se da se velike količine nepojedene hrane od ručka do večere prepakiraju ili se sljedećeg dana podgrijavaju. Vidjeli smo dosta salata s majonezom, a nakon ovoga događaja više majonezu nisam vidio u ponudi. Kod liječnika su nas i pitali je li dijete jelo majonezu, jaja, piletinu, jer od te hrane, ako se pokvari, najčešće nastaju ovakvi simptomi. Vidim i da je zatvoren i bazen u hotelskom dvorištu", otkrio je turist.

Kasnije se obratio i hotelskom menadžeru koji mu, zajedno sa saradnicima, tvrdi kako se radi o običnoj virozi, dodao je turist. Nakon ovoga, kaže gost iz BiH, niko se više nije razbolio, a smatra da se "ova situacija želi zataškati od strane hotela".

Strava u BiH: U kući pronađena polugola i vezana žena, svi su u strahu

Strava u BiH: U kući pronađena polugola i vezana žena, svi su u strahu

"Slučaj je navodno prijavljen, ali nas nitko od nadležnih institucija nije kontaktirao, da se vidi o čemu se tu stvarno radi, da vidi naše nalaze, već se sve "vodi" pod sumnjom na virozu. Mi smo u hotelu prijavili da smo bili na Hitnoj", kazao je gost.

Zbog cijele situacije, hotel je turistu iz BiH refundirao sredstva za dva noćenja, a isto su napravili i drugim ljudima, otkrio je gost pa dodao kako je važno otkriti što se zapravo dogodilo.

Neki su gosti, doznao je sagovornik, nakon te situacije napustili hotel, a došli su i inspektori koji su radili određene analize, međutim, o tome nema saznanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije