Ljekari iz Srbije će pregledati Mladića

Radiosarajevo.ba
Ljekari iz Srbije će pregledati Mladića

Tim srpskih ljekara pregledat će bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića u haškom pritvoru, objavila je u srijedu glasnogovornica Haaškoga suda Nerma Jelačić.

"Utvrdili smo datum posjete - srpski tim trebao bi doći u pritvor sljedeći tjedan", rekla je Jelačić na redovnoj konferenciji za novinare.

Ona je dodala da ovo nije prvi put da strani ljekari pregledaju pritvorenike u Schevenningenu, ali nije željela otkriti više podataka o timu ljekara kao ni o Mladićevu zdravlju, javila je Hina.

Mladić se žalio na zdravstvene probleme i tražio je da ga u pritvoru pregledaju srpski doktori, a tokom skrivanja od ICTY-ja u Srbiji je prebolio i moždani udar koji je ostavio traga na njegovom zdravlju.

Mladićev advokat Branko Lukić je za bh. medije rekao da će ga pregledati četveročlani tim koji se sastoji od neuropsihijatra, neurologa, kardiologa i pulmologa s beogradske VMA.

Lukić je dodao kako je Mladićevo zdravstveno stanje teško i da se kreće u invalidskim kolicima te je doveo u pitanje hoće li se u četvrtak pojaviti na izjašnjavanju o krivnji po dodatnoj tački optužnice koja ga tereti za zločin nad muslimanskim stanovništvom u selu Bišini 1995. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije