Kućna pomoćnica (51) ukrala više od 216.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Kućna pomoćnica (51) ukrala više od 216.000 KM
Foto: Screenshoot / Ilustracija / Hrvatska policija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela krađe i nad 56-godišnjakom zbog sumnje u počinjene krivičnog djela 'Prikrivanje', javila je PU zagrebačka.

Naime, 51-godišnjakinja je svakodnevno duže od godinu dana, obavljala kućanske poslove u Zagrebu za oštećenog 49-godišnjaka i 61-godišnjaka, da bi zatim prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoji, u tačno neutvrđeno vrijeme, otuđila više koverti s novcem i time oštetila 49-godišnjaka i 61-godišnjaka za 112 hiljada eura (oko 216 hiljada KM), javlja policija.

Nakon toga, osumnjičena je novac odnijela na adresu stanovanja u Zagrebu, gdje je zajedno s 56-godišnjakom koji je uprkos saznanju da novac potiče od počinjenja krivičnog djela, pomogao joj u sakrivanju otuđenog novca.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Dalje, 56-godišnjak je od navedenog novca, dvije hiljade eura (3869 KM) položio na svoj bankovni račun, dok su dvoje osumnjičenih iznos od skoro pet hiljada eura (9673 KM) potrošili na kupovinu osobnih stvari, piše 24sata.hr.

Provedenom pretragom, 25. jula 2023. godine u Zagrebu, policijski službenici su pronašli ostatak otuđenog novčanog iznosa, koji je bio pakovan u više koverti te sakriven u stanu 56-godišnjaka. Zbog sumnje u počinjenje opisanih krivičnih djela, protiv 51-godišnjakinje i 56-godišnjaka policijski službenici su podnijeli Kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom tužilaštvu u Zagrebu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije