Kraljevo: Pacijent ubio hirurga

Radiosarajevo.ba
Kraljevo: Pacijent ubio hirurga

Kraljevački hirurg Slobodan Lukić ubijen je jutros u Kraljevu, poslije čega je napadač pokušao da izvrši samoubistvo.

Portparol kraljevačke policije Kristina Nikolić rekla je da je dežurnoj službi Policijske uprave Kraljevo, jutros oko 8.30, prijavljeno da je u ulici Vojvode Stepe došlo do upotrebe vatrenog oružja.

„Na mesto događaja su odmah izašli pripadnici policije, koji su zatekli jednu ranjenu osobu i prevezli je u Zdravstveni centar Studenica. O događaju je odmah obavešten zamenik javnog tužioca, koja je u prisustvu policije izvršila uviđaj. Prema dosadašnjem uviđaju, sumnja se da je B.M. star 75 godina iz Kraljeva hicima iz pištolja ranio deset godina mlađeg hirurga Slobodana Lukića, nakon čega je pokušao samoubistvo. Ranjeni hirurg je prevežen odmah u Zdravstveni centar, ali je tokom intervencije preminuo“, rekla je Kristina Nikolić.

Napadaču se još uvek ukazuje ljekarska pomoć i još uvek nije u stanju da nadležnim organima da svoju izjavu o ovom događaju. Provjerama je utvrđeno da je napadač imao odobrenje za držanje vatrenog oružja još od ranije.

„U toku je rad na osvetljavanju svih okolnosti ovog teškog krivičnog dela, tužilac još nije kvalifikovao delo, pretpostavlja se da će biti kvalifikovano kao teško ubistvo“, navela je Nikolić i dodala da je o motivu ovog ubistva u ovom trenutku nezahvalno pričati, piše Anadolu Agency.

Prema pojedinim navodima napadač je bio pacijent doktora Lukića, tako da se motiv možda nalazi u relaciji doktor-pacijent.

Dr Slobodan Lukić je bio čuveni kraljevački hirurg i dugogodišnji predsednik vaterpolo kluba Kraljevo. Bio je i načelnik odeljenja opšte hirurgije Zdravstvenog centra „Studenica“ u Kraljevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije