Koštunica: RS je primjer za Srbiju!

Radiosarajevo.ba
Koštunica: RS je primjer za Srbiju!

Predsjednik opozicione Demokratske stranke Srbije /DSS/ Vojislav Koštunica rekao je da je Republika Srpska /RS/ danas u mnogo čemu primjer matici Srbiji.

Koštunica je naglasio da je RS primjer za Srbiju kako treba svaki ideološki i inferioran odnos prema velikim zapadnim centrima moći zamijeniti politikom odbrane srpskih nacionalnih interesa.

   "Ono što danas ne ume i ne može Srbija, pokazuje se da može i ume Srpska", rekao je Koštunica u svom obraćanju na Glavnom odboru DSS-a.

Koštunica je kao jedan od ciljeva koje Srbija treba da uradi da bi postala "ono što sa pravom zaslužuje da bude" naveo jače privredno, kulturno i sveukupno društveno povezivanje Srbije i RS, saglasno Dejtonskom sporazumu.

 On je naveo da se Srbija u periodu od 2004. do 2008. godine, za vrijeme njegove vlasti, postupno, ali stabilno razvijala, da je postavljena državotvorna politika odbrane Kosova, uspostavljene snažne privredne veze sa RS, koja se razvija u saglasnosti sa Dejtonskim sporazumom.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije