Kosti nađene u Mordušu pripadaju ženskoj osobi

Radiosarajevo.ba
Kosti nađene u Mordušu pripadaju ženskoj osobi

Prvi rezultati analize ljudskih kosti pronađenih jučer u Modrušu kod Josipdola pokazuju kako je riječ o ženskoj osobi, no još uvijek se ne zna pripadaju li nestaloj maloljetnoj Drnišanki Antoniji Bilić, saznali su hrvatski mediji ovog popodneva od izvora bliskog istrazi.

Izvor je Hini potvrdio kako je u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu utvrđeno da ljudski ostaci pripadaju ženskoj osobi te da slijedi detaljnija analiza koja bi trebala pokazati je li riječ o maloljetnoj djevojci, kojoj se u junu prošle godije izgubio svaki trag.

Iz MUP-a su ranije najavili kako bi se tačni rezultati analize mogli znati za tri do pet dana, a advokat porodice Bilić naglasio je da cijeli tok istrage govori da su pronađene kosti nedvojbeno Antonijine.

Za ubistvo 17-godišnje Antonije Bilić na 40 godina zatvora prije mjesec dana osuđen je Dragan Paravinja, u čiji je kamion djevojka ušla 7. juna 2011. i tada je zadnji put viđena živa, a njeni ostaci nisu pronađeni. Od jučer kada su kosti pronađene u medijima se nagađa kako je pronađeno tijelo Antonije Bilić, jer je jedan od ključnih tragova potrage za njom bio signal njezinog mobitela zabilježen u Modrušu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije