Kosovski premijer Albin Kurti na izložbi "Opsada Sarajeva": 'Užas genocida u Bosni i Hercegovini...'

1
Radiosarajevo.ba
Kosovski premijer Albin Kurti na izložbi "Opsada Sarajeva": 'Užas genocida u Bosni i Hercegovini...'
Foto: Facebook / Albin Kurti na izložbi "Opsada Sarajeva"

Albin Kurti, premijer Kosova, prisustvovao je u petak, 25. augusta, otvaranju prvog Međunarodnog festivala fotografije FOTOIST koji je započeo izložbom "Opsada Sarajeva", fotografa Paula Lowea.

Na fotografijama je, kako je Kurti kazao, prikazan "užas genocida u BiH koji se ne mnogo godina kasnije ponovio na Kosovu".

"Desetine hiljada žrtava samo i samo zato što su htjele da žive u svojoj zemlji i slobodno", dodao je kosovski premijer, prenosi Kosovo Online.

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Kako je saopćeno iz kabineta kosovskog premijera, Kurti je ukazao da su na fotografijama u okviru izložbe "Opsada Sarajeva" ostali sačuvani teški trenuci zemlje u regionu koja je puno propatila "pod opsadom neprijateljskih snaga koje je tada organizovala Srbija".

"Ove fotografije čine da ne zaboravimo, a još je bolje kada se to radi sa vrhunskom estetikom", kazao je Kurti.

Kurti je istakao da u Vladi Kosova daju prioritet umjetnosti i kulturi, jer su važan dio za sveobuhvatno obrazovanje svih.

Festivali kushtuar artit të fotografisë fillon për herë të parë në Kosovë📸 Edicioni i parë i Festivalit Ndërkombëtar të...

Posted by Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit on Friday, August 25, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije