Kosovski ministar: Nećemo tražiti izručenje vozača, poštujemo zakone Hrvatske

0
Radiosarajevo.ba
Kosovski ministar: Nećemo tražiti izručenje vozača, poštujemo zakone Hrvatske
Foto: Reporteri.net / Tragedija u Hrvatskoj se dogodila u nedjelju

Osumnjičeni 52-godišnji državljanin Kosova, uz kaznenu prijavu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja saobraćajne nesreće, predat je pritvor, pišu hrvatski mediji.

Državni advokat, koji bi vozača po prvi put trebao ispitati tokom ponedjeljka, za vozača će zatražiti određivanje istražnog pritvora

"Nećemo tražiti izručenje vozača. Mi poštujemo zakone države u kojoj se nesreća dogodila te će se postupak protiv njega voditi ovdje u Hrvatskoj", kazao je u ponedjeljak ujutro kosovski ministar vanjskih poslova Bajram Redžepi.

Iz policije su izvijestili kako je u ovom trenutku za osam poginulih osoba utvrđen identitet, dok se za dvoje poginulih nastavlja postupak utvrđivanja identiteta.

Inače, vozač se sumnjiči za kazneno djelo počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje prometne nesreće u cestovnom saobraćaju.

Prema tom članku, ovisno za koju se klasifikaciju djela bude teretio vozač, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do čak 12 godina.

Prema infomacijama, iz bolnice će danas otpustiti 25 povrijeđenih.

Danas je na Kosovu Dan žalosti, a predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je izraze saučešća predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani i porodicama stradalih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije