Kosovska Mitrovica: Napadnut Albanac, kamenovano vozilo EULEX-a

Radiosarajevo.ba
Kosovska Mitrovica: Napadnut Albanac, kamenovano vozilo EULEX-a
Mladić albanske nacionalnosti zadobio je u petak oko 22 sata lakše tjelesne povrede kada ga je nepoznata grupa napala u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, javlja "KoSSev".

Ubrzo za ovim incidentom, dogodilo se i kamenovanje vozila EULEX-a za obezbjeđenje, takođe u neposrednoj blizini napada na albanskog mladića.

Zamjenik regionalnog komandira Besim Hoti potvrdio je za "KoSSev" da su se incidenti dogodili. On takođe nije isključio mogućnost da bi oba napada mogla da budu povezana, odnosno da se radi o istim počiniocima.

"Trenutno radimo na identifikaciji počinilaca i uspjećemo u tome s obzirom na to da raspolažemo određenim informacijama o mogućim počiniocima", rekao je, dodajući da je i dalje u toku prikupljanje informacija u vezi sa oba slučaja.

Policija za sada napad na mladića vodi kao fizički napad i nanošenje lakih tjelesnih povreda, ali je Hoti naglasio da još uvijek čekaju ljekarski nalaz i da ne može da potvrdi informaciju o kakvim se tačno povredama radi.

Hoti takođe nije iskljućio mogućnost da su incidenti povezani kao posljedica sa sinoćnom utakmicom srpske i švajcarske reprezentacije, ali jeste da su se incidenti dogodili nakon utakmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije