Kosovo: Izlaznost birača u drugom krugu lokalnih izbora 38,1 posto

Anadolija
Kosovo: Izlaznost birača u drugom krugu lokalnih izbora 38,1 posto
Centralna izborna komisija je saopštila da je na danas na birališta na Kosovu izašlo 38,1 posto birača.

Predsednica CIK-a Valdete Daka je na konferenciji za novinare izjavila da su sva biračka mjesta zatvorena na vrijeme u 19 sati i da je u drugom krugu lokalnih izbora za izbor gradonačelnika u 18 od 38 opština i na ponovljenim izborima u opštini Parteš, glasalo oko 516 hiljada od upisanih oko 1 milion i 358 hiljada birača.

“Izlaznost birača na izborima je 516. 573 birača ili 38,1 posto glasača. U poređenju sa prvim krugom lokalnih izbora 22. oktobra u tim opštinama izlaznost je iznosila 43,7 posto birača”, kazala je Daka.

Daka je ocijenila da je glasanje proteklo mirno i bez neregularnosti koje bi ugrozile integritet ovih izbora.

"U ime Centralne izborne komisije želim da zahvalim svim građanima Republike Kosovo koji su iskoristili svoje pravo da glasaju i na visokoj demokratskoj kulturi iskazanoj tokom današnjeg dana”, kazala je Daka.

Ona je zahvalila i odborima glasačkih mjesta na poslu koji su odradili tokom cijelog glasačkog procesa i ohrabrila ih da tokom brojanja glasova i rezultata sprovedu sve procedure s ciljem da volja građana dođe na svoje mesto.

Rezultati CIK-a će biti objavljivani na sajtu te organizacije onako kako budu pristizali sa glasačkih mjesta. Imajući u vidu da su u drugom krugu izbora bila po dva kandidata, prvi preliminarni rezultati očekuju se oko 22 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije