Kosor: Potpisaću pristupni sporazum sa EU

Radiosarajevo.ba
Kosor: Potpisaću pristupni sporazum sa EU

Predsjednik HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas u Zagrebu da bez stabilnog i jakog HDZ-a nema stabilne Hrvatske, obećavši svom članstvu pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima.

        Kosorova je u svom obraćanju na proširenoj sjednici Glavnog odbora HDZ-a, na kojoj je stranci pristupilo deset novih članova, među kojima je i ministar odbrane Davor Božinović, rekla da će ona potpisati predpristupni ugovor sa EU bez obzira kad će on biti potpisivan.

        "Završavamo pregovore u ovom prelijepom junu. Hrvatska postaje 28 članica EU, a hrvatski jezik postaje službeni jezik EU", istakla je Kosorova.

        Ona je zahvalila svima koji su u Hrvatskom saboru "digli ruke" za arbitražni sporazum sa Slovenijom u vrijeme kad su, kako je rekla, oni koji danas pod svaku cijenu žele preuzeti vođstvo Hrvatske bili protiv, pa su bili uzdržano protiv, pa su bili uzdržano da i slično.

        "Mi smo od prvog trenutka rekli `da`, idemo to potpisati. To je bio taj ključni trenutak - deblokada pregovora i nastavak svom snagom dalje", naglasila je Kosorova, dodavši kako mnogi nisu dali podršku iako je to bio posao za Hrvatsku, a ne za HDZ.

        Proširenoj sjednici Glavnog odbora HDZ-a prisustvovalo je više od 700 članova stranke, a skup je sazvan da bi se u HDZ primilo deset novih članova i tako obilježilo 22 godine postojanja stranke.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije