Konobar u Poreču pretukao Holanđanina zbog računa

Radiosarajevo.ba
Konobar u Poreču pretukao Holanđanina zbog računa

Holandski turist M. R. zadobio je prijelom donje čeljusti, prijelom nosne kosti, potres mozga i otvorenu rana glave, a sve zbog računa u porečkom restoranu. 

Naime, Holanđanin je s porodicom i prijateljima čekao narudžbu na terasi restorana "Bijeli san" u centru turistima prepunog Poreča. Narudžba nije stizala pa se požalio konobarima više puta. Jednom od konobara, ujedno i vlasnikovom sinu žalba se nije dopala pa im je naredio da napuste restoran i da piće ne moraju platiti.

Kad su krenuli, konobari su zatražili da se piće ipak plati, a Holanđanin je rekao da to nije bio dogovor, pa je konobar počeo vikati na njega, a nakon kraće prepirke, svom silinom šakom ga je udario u glavu. 

Šokirani svjedoci rekli su da je konobar u ruci držao bokser i da su tri druga konobara turistu "doslovce iscipelarila" javljaju hrvatski mediji. 

Napadač je konobar, sin vlasnika restorana, H. B. koji je uhapšen i suočen s kaznenom prijavom za pokušaj ubistva.

Ozlijeđenom muškarcu pružena je pomoć u KBC Sušak, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen, operiran je na Odjelu čeljusne hirurgije, a bit će mu potrebna još jedna operacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije