Kompanija iz regije uposlenima daje novac za rješavanje stambenog pitanja: 'Zahvalni smo radnicima'

0
Radiosarajevo.ba
Kompanija iz regije uposlenima daje novac za rješavanje stambenog pitanja: 'Zahvalni smo radnicima'
Foto: Aerodromi Crne Gore / Odbor direktora Aerodroma Crne Gore

Zaposleni u kompaniji Aerodromi Crne Gore, koji nemaju riješeno stambeno pitanje, mogu prema, pravilniku koji je usvojio Odbor direktora da dobiju do 20.000 eura za da se skuće.

"Iznos koji će se dodjeljivati kao podrška za rešavanje stambenog pitanja je maksimalno 20 hiljada eura, dok je iznos za poboljšanje uslova stanovanja najviše do sedam hiljada eura", navodi se u saoopćenju ove kompanije.

Pravilnik jasno definiše uslove koji moraju da budu ispunjeni da bi se ostvarilo ovo pravo, od kojih je ključni da zaposleni u kontinuitetu ima najmanje pet godina radnog staža. Članovi menadžmenta nemaju pravo da konkurišu za finansijsku podršku po ovom osnovu.

Komšić u Podgorici: EU i NATO put BiH što se mene tiče nemaju alternativu

Komšić u Podgorici: EU i NATO put BiH što se mene tiče nemaju alternativu

"Usvajanje Pravilnika je prvi u nizu koraka koje smo preduzeli u cilju poboljšanja socijalno-ekonomskog statusa zaposlenih. To je rezultat zajedničkih napora reprezentativnih sindikalnih organizacija i organa upravljanja. Vjerujem da smo nadomak usvajanja novog Kolektivnog ugovora koji će dodatno osnažiti prava radnika, ali i zaštiti kompaniju od, do sada, velikih, a izlišnih troškova.

Novi kolektivni ugovor je logična posljedica, između ostalog, i tekuće rekordne ljetne sezone na čemu smo zahvalni zaposlenima. Uvjereni smo da će unapređenje statusa zaposlenih biti dodatna motivacija da usluge koje pružamo putnicima i avio-kompanijama budu na višem nivou", poručila je predsjednica Odbora direktora Jelena Maraš.

Predsjednik Sindikalne organizacije Aerodroma Podgorica, Slobodan Martinović očekuje da javni poziv bude objavljen ubrzo jer zaposleni treba da dobiju ono što im, kaže, sleduje.

Aerodromi Crne Gore upravljaju aerodromima u Podgorici i Tivtu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije