Komemoracija na Bleiburgu 14. maja

Radiosarajevo.ba
Komemoracija na Bleiburgu 14. maja

Povodom 66. obljetnice masovne odmazde NOVJ nad vojnicima NDH i drugih kvislinških i kolaboratorskih jedinica sa prostora nekadašnje Jugoslavije, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, održat će se središnja komemoracija u subotu 14. svibnja 2011. na Bleiburškom polju u Austriji s početkom 12 sati, priopćio je danas Počasni bleiburški vod (PBV).
 
 Prema programu točno u 12 sati, uz izravan prijenos Hrvatske radio televizije i Hrvatskog katoličkog radija, započet će službeni dio komemoracije na Bleiburškom polju hrvatskom himnom Lijepa naša, nakon kojeg će uslijedit pozdravni govor izaslanika predsjednika Hrvatskoga sabora.

  Potom slijedi pozdravni govor izaslanika Hrvatskog naroda iz BiH, te predstavnika Počasnog bleiburškog voda. Nakon toga predviđena je molitva za žrtve Bleiburške tragedije islamske vjeroispovijedi te rimokatolička misa, a na kraju (u 13.45 sati) uslijedit će polaganje vijenaca.

 Počasni bleiburški vod, iz donacijskih sredstava Hrvatskog sabora, i ove je godine zakupio 25 autobusa za besplatan prijevoz hodočasnika iz Zagreba u Bleiburg. Besplatni autobusi polazit će ujutro 14. Svibnja 2011. između 5 i 6 sati s prvog perona na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu.
 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije