Komandir Šamil: Proglas mi se činio kao 'dobra fora'

Radiosarajevo.ba
Komandir Šamil: Proglas mi se činio kao 'dobra fora'

Damir Mamić, 42-godišnji referent Brodotrogira
, u javnosti poznatiji kao Komandir Šamil, nakon ispitivanja u splitskom Županijskom državnom odvjetništvu pušten je na slobodu.
Protiv Komandira Šamila podignuta je kaznena prijava zbog kaznenog djela poticanja na terorizam, zbog čega mu prijeti od jedne do deset godina zatvora.

Državno odvjetništvo je zaključilo da nema potrebe da Komandir Šamil ostane iza rešetaka. Na slobodu je pušten uz dvije zaštitne mjere. Zabranjeno mu je da se koristi internetom, a morat će se i redovito javljati policiji. Mamić a.k.a. Komandir Šamil tijekom ispitivanja je naveo kako zapravo ništa loše nije mislio. Kazao je da je njemu proglas djelovao kao "dobra fora".

Mamić se, podsjeća Index.hr, kao Komandir Šamil oglasio još u petak. Objavio je poziv na terorističke akcije na  Facebook profilu i grupi te ubrzo postao prava atrakcija. Policija još istražuje tko je proglas stavio na YouTube te ga tako omogućio globalno dostupnim.

Policija je munjevito reagirala. Mamić, odnosno, Šamil, uhićen je u nedjelju navečer i odveden u Split na ispitivanje, a iduće jutro sa interneta je skinuta i sporna snimka, koju teško itko normalan može shvatiti kao ozbiljan poziv na terorističke akcije. Istina, Mamić govori upravo u tome, ali na razini nekakve burleske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije