Kolinda svojata BiH: Došla je cijela Hrvatska, od Visa do Kupresa

Radiosarajevo.ba
Kolinda svojata BiH: Došla je cijela Hrvatska, od Visa do Kupresa
Foto: Igor Soban/Pixsell / Kolinda Grabar Kitarović

Fudbalska reprezentacija Hrvatske vratila se sinoć u Split, a na prepunom Poljudu Hrvati su savladali Mađarsku u susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igra 2020. godine.

Utakmici je prisustvovala i predsjednica Hrvatske - Kolinda Grabar Kitarović, a utakmicu je posmatrala sa zapadne tribine.

Nakon utakmice dala je u najmanju ruku skandalozu izjavu u kojoj je namjerno ili nenamjerno svojatala dijelove Bosne i Hercegovine rekavši da je na utakmicu došla cijela Hrvatska, od Visa do Kupresa.

"A šta da vam kažem, presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska", rekla je Kolinda novinaru Sportskih novosti.

Inače, Kupres je općina koja je smještena na krajnjem sjeveru Livanjskog kantona, a mjesto je poznato po brojnim turističkim sadržajima. Jedno je od omiljenih okupljališta skijaša iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije