Kolinda Grabar-Kitarović: "Sigurna sam da našim poginulima nije žao što su poginuli"

Radiosarajevo.ba
Kolinda Grabar-Kitarović: "Sigurna sam da našim poginulima nije žao što su poginuli"
Foto: Pixsell / Marko Lukunić / Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica i HDZ-ova kandidatkinja za novi mandat na čelu Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, održala je završni predizborni skup u Vukovaru.

Uprkos svim gafovima, kritikama i podsmijehu koji je izazvala, ostala je pri svojim bizarnim istupima i izjavama do samog kraja izborne kampanje.

„Draga moja Hrvatsko, drage moje Hrvatice i Hrvati. Vukovare, ljubavi moja“, počela je svoj govor u Vukovaru, prenose hrvatski mediji.

„Pozdravljam predsjednika HDZ-a, dragog prijatelja Andreja. Želim pozdraviti svako hrvatsko srce koje kuca za Hrvatsku i za nepokoreni grad, za vukovarski inat“, nastavila je dodavši da ona potječe s Grobnika, „gdje je svaka strana sila pala, zato se i zove Grobnik“.

„Sigurna sam da našim poginulima nije žao što su poginuli, jer je Hrvatska tu“, izjavila je Grabar-Kitarović sinoć na skupu u Vukovaru, a izjava je odmah izazvala lavinu reakcija.

Izbori za predsjednika Hrvatske održavaju se u nedjelju.

Osim Grabar-Kitarović, kao najozbiljniji kandidat za tu poziciju, izdvaja se i bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije